Att åka färja mellan Paldiski och Kapellskär

Funderar du på en avslappnande semester? Många väljer att åka färja eftersom det kan vara väldigt avslappnande. En rutt som är väldigt populär är mellan Paldiski i Estland och Kapellskär i Sverige. Beroende på säsong kan färjetrafiken på den här rutten variera och dem enda som trafikerar den här sträckan är DFDS Seaways. Deras färja avgår upp till sju gånger varje vecka och resan tar ungefär 9 timmar och 30 minuter.
DFDS kapellskär paldiski

 

Åka från Paldiski till Kapellskär

 

Paldiski är en stad i Estland som tidigare varit känd som Rågervik i Sverige. Staden ligger på Estlands västkust alldeles vid Östersjön och var tidigare en estlandssvensk bosättning. Sedan blev Paldiski en rysk flottbas under 1700-talet. Staden har flera förfallna höghus som blev byggd under sovjettiden och det är många ryssar som bor här, trots att det är väldigt nära till Tallinn. Under tidigt 60-tal byggdes det en sovjetisk ubåtsbas och även två kärnreaktorer här i staden och lokalbefolkningen blev tvungen att flytta från den här slutna militärstaden.

 

År 1994 åkte det sista ryska krigsskeppet härifrån och basen jämnades med marken år 2007. De två hamnar som finns i Paldiski renoverades nyligen med större terminaler och ankarplatser. Det går inte bara färjor till Sverige härifrån utan också till Lübeck i Tyskland och Hangö i Finland.

 

Ta färjan från Kapellskär till Paldiski

 

Kapellskär är Stockholms nordligaste hamn och ligger i Norrtälje kommun ungefär 9 mil norr om Sveriges huvudstad. Hamnen ligger på en udde i Rådmansö och är en av landets största ro-ro-hamnar. Här passerar flera passagerare på deras väg till Finland, Norge, Ryssland eller Baltikum. Sedan medeltiden har sjöfart bedrivits från Kapellskär, detta tack vare det korta avståndet som är till Åland. Eftersom det är en väldigt kort inseglingssträcka passar hamnen i Kapellskär perfekt för att åka kortare turer till Estland, Finland och Åland. Färjor med passagerare avgår regelbundet från Kapellskär till Paldiski, Nådendal och Mariehamn. Det kan vara bra att hålla koll på att incheckningen stänger ungefär en timme innan färjans avfärd.

 

Ombord på färjan mellan Paldiski och Kapellskär

 

Färjorna mellan Paldiski och Kapellskär erbjuder en avslappnande båttur för både de stora och små. Här hittar du bekväma sovhytter för att vila upp dig och du kan även ta med ditt husdjur på färjan. För barnen finns nyrenoverade lekrum för lek och skoj. I restaurangerna kan du och familjen avnjuta härliga måltider och goda drinkar i baren. Ombord på färjan finns också prisvärd shopping för den som är shoppingsugen. Här hittar du billiga drycker, kosmetik och konfektyr bland annat.

 

Att ta färjan över till Estland kan vara både vara en rolig och en lugn resa. Här finns möjligheten att lyssna på vågorna och glömma all stress. Väl framme i Paldiski finns flera sevärdheter och aktiviteter att uppleva. Oavsett om intresset ligger i Sovjetunionens historia, baltisk kultur eller den svenska stormaktstiden är Paldiski ett utmärkt resmål. Varför inte resa vidare till Tallinn som är Estlands huvudstad? Det finns flera förbindelser från Paldiski både med färja och med tåg.

 

 

Stäng meny